18 Aralık 2010 Cumartesi

SEYAHAT ACENTELERİNE D4 YETKİ BELGESİ KOLAYLIĞI..


1.1.201 itibariyle D4 Yetki belgesinin dağıtımı Ulaştırma Bölge Müdürlükleri tarafından yapılacak. TTDER Danışmanı Nusret Ertürk turizmhaberleri.com için yazdı.....

18 Aralık 2010 Cumartesi - TTDER Turizm Taşımacıları Derneği, Danışman ve Sekreteri Nusret ERTÜRK; 2011 yılında yürürlüğe girecek D4 Yetki belgesi müjdesini veriyor ve karayolu yolcu taşımacılığında yaşanan sorunları 1618 yasa maddeleri çerçevesinde seyahat acenteleri açısından da ele alarak masaya yatırıyor

SEYAHAT ACENTELERİNE KARAYOLU YOLCU TAŞIMACILIĞI'NDA BİR TAKIM KOLAYLIKLAR GELİYOR.


Karayolu Taşıma Kanunu ve Yönetmeliği'nin yayınlandığı ilk günden itibaren TÜRSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ve Turizm Seyahat Acenteleri, özellikle yolcu taşıma faaliyetinde bulunan öz mal yolcu taşıma aracına sahip olan seyahat acenteleri kanun ve yönetmeliğe karşı çıktılar.

Taşıma Kanunu ve ilgili Karayolu Taşıma yönetmeliği hükümlerine ve yolcu taşıma yetki belgesi alma zorunluluğuna bu güne kadar sürekli ve bilinçli olarak itiraz ettiler direnç gösterdiler.

Seyahat acentesi faaliyetlerinin, yolcu taşımacılığı faaliyetini de kapsadığı, yolcu taşımacılığının seyahat olgusunun ayrılmaz bir parçası olduğu, 1618 Sayılı Seyahat Acenteleri kanununun bu hakkı kendilerine
verdiği iddiasıyla karşı çıkıp Taşıma kanunu ve yönetmeliğini eleştirdiler kapsamında olmadıklarını veya olmamaları gerektiğini bu güne kadar sürekli dile getirdiler…

Yedi yıl süresince bir çok toplantıda yetki belgesi alınması zorunluluğundan tüm grup ve arızi yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde işlerinin bir parçası olduğunu ileri sürdüler kanuni hakları olduğunu öne sürdüler direnç gösterdiler.
Denetimlerde B2 ve D2 Yetki belgesi sorulması uygulamasından hava limanlarında yaşanan mağduriyetleri anlatarak kamu oyu yaratmak kendilerince haksız olduğuna inandıkları bu uygulamanın durdurulması ve kaldırılması konusunda talepte bulundular her fırsatta sıkıntı ve şikayetlerini sürekli dile getirdiler.

Konu ile ilgili yazılanların sürekli dile getirilen mağduriyetlerin ve kamuoyuna aktardıkları taleplere baktığımızda ortak isteklerin özünde aşağıda belirttiğim hususları içerdiğini müşahede ettim.
Seyahat Acentesi, Ulaştırma bakanlığı tarafından çıkarılan 4924 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve yönetmeliği ve hükümlerine tabi olmadan kendi yolcusunu taşıyabilsin.
Her hangi bir taşıma yetki belgesi istenmesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder