18 Aralık 2010 Cumartesi

İNGİLİZ "DAVİS WORLD TRAVEL" İFLAS ETTİ!


Avrupa'daki iflas dalgası devam ediyor. İngiltere'deki Davis World Travel firması 16 Aralık itibariyle iflas nedeniyle faaliyetlerini durdurdu.

18 Aralık 2010 Cumartesi - ABTA üyesi olan şirketin Türkiye'deki müşterileri için herhangi bir mağduriyetin söz konusu olmadığı belirtiliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünce konuya ilişkin olarak Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği kanalı ile gerekli temaslar sağlandığı bildirildi. Bu doğrultuda, Davis World Travel firmasının İngiltere Sivil Havacılık Örgütünün (CAA) yürüttüğü ATOL programının koruması altında olduğu öğrenildi. CAA tarafından firmanın şu an tatiline devam eden müşterilerinin sorun yaşamayacağı ifade edildi.

CAA'nın ayrıca, resmi internet sitesinden ve telefonla yardım hatlarıyla söz konusu firma aracılığıyla paket tatil ya da kişiye özel tatil satın alan müşterilere yönelik açıklamalarda bulunduğu ve izleyecekleri yol konusunda bilgi verdiği belirtiliyor.

Firma temsilcilerinin tatilde olan kişilerin tatillerini tamamlayıp dönmeleri için havayolu firmaları ve tur operatörlerine gerekli bilgilerin ulaştırıldığını belirttiler. Türkiye'de de firmanın hiçbir müşterisinin firmanın iflasından mağduriyetinin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder