4 Aralık 2010 Cumartesi

memleketinize turist çekmek için

ANKARA Kulübü Derneği, Ankara’daki gelişmelere katkısı olacak açık oturumlardan birine daha “Marka Kent Olma Yolunda Ankara” adıyla ev sahipliği yaptı.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar’ın yönettiği oturum Ankara Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ve Kulüp Başkanı Dr. Metin Özarslan tarafından açıldı. Bizimle beraber Ankara Rehberler Derneği, Ankara Gezginler Grubu Başkanı ve TÜRSAB temsilcisi tarafından sunulan bildiriler ilgi ile izlendi. Valimizin Başkanı olduğu Ankara Kalkınma Ajansı Temsilcisinin toplantı sırasında açıkladığı turizm programları gücümüzü artıracak destekleri içeriyor.

Size kenti dolaştırır

Zamanın hızına yetişemediğimiz şekilde aktığı günümüzde Kültür ekonomileri sürdürülebilir turizmin temeli olmaya devam ediyor.Çağdaş turizm kentlerinin gelişimi için önem taşıyor, özen bekliyor ve her türlü desteği de hak ediyor. Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği ve TÜROFED olarak kenti yaşayanlara ve ziyaretçilerine tanıştıran kimlik şeklinde tanımlanan kentsel kültürü, öncelikle turizm anlamında yeniden oluşturmaya çalışıyoruz. Kültür Ekonomisi ve Ankara konulu tebliğimizin bazı bölümlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Augutos Tapınağı-Hacı Bayram birlikteliğinin inanç turizmi boyutundaki yerinden başlarsak. Öncelikle felsefi temelinin tartışılacağı bir Hacıbayrak Merkezi ve Kültür Enstitüsü oluşturulması yararlı olacaktır. Aynı şekilde 770’nci doğum yılını kutladığımız Yunus Emre’nin yaşadığı Nallıhan’da da benzeri bir oluşum kültür ekonomisine katkı sağlayacaktır.

Dünya kentlerinde iki ulaşım merkezi vardır. Birincisi sizi kente ulaştırır; diğeri kenti dolaştırır. Adı ”Gezi Otobüsleri Terminali (Merkezi)” olan bu mahalde seyahat acenteleri ve tur rehberleri hazır beklerler. Avrupa Kentlerinde çok rastladığımız bu merkez, kamu ulaşımının turizm amaçlı düşünülmediği Ankara’da, daha da önem kazanıyor. Gündemde olduğu için, günde 5 bin kişiye 400 otobüsle 50’den fazla seçeneğin sunulduğu Şanghay’daki merkezi örnek vermek istiyorum. Bizde de benzeri merkezler oluştuğunda İl Müdürlüğümüzün önerdiği 44 müzeye ulaşımı sağlayacak imkanlar ve müzeler arasında yürüyerek gezilebilecek güzergahlar oluşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder