4 Aralık 2010 Cumartesi

LUFTHANSA FLYNET INTERNET HİZMETİ BAŞLATTI

Uzun menzilli uçuşlarda Lufthansa yolcuları tekrar Internet' in sunduğu iletişim özgürlüğünün keyfini yaşayacaklar. İnternet hizmeti Ocak 2011 sonuna kadar ücretsiz olacak...
04 Aralık 2010 Cumartesi - Panasonic ve Lufthansa uzun menzilli uçuşlarda geniş bant Internet bağlantısı sunuyor. Alman Telekom firması tarafından farklı fiyat sınıflarında değişik Internet paketleri ile satılacak olan Internet hizmetinden Ocak 2011 sonuna kadar ücretsiz yararlanılacak

Lufthansa, 30 Kasım 2010 tarihinden itibaren, uzun yıllardan beri işbirliği içinde bulunduğu Panasonics Avionics Corporation ve Alman Telekom şirketiyle birlikte dünyada ilk kez kıtalararası uçuşlarda geniş bantlı Internet bağlantısı sunuyor. Söz konusu hizmet ilk aşamada Kuzey Amerika yönündeki belirli uçuşlarda başlatılacak ve 2011 yılı sonuna kadar Lufthansa nın tüm kıtalararası uçuşlarını kapsayacak şekilde genişletilmiş olacak.

Lufthansa Alman Havayolları pazarlama ve satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Thierry Antinori yeni uygulamaya ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor: “Uzun menzilli uçuşlarda başlatılacak olan Internet hizmeti yolcularımıza daha iyi hizmet verebilmek için geliştirilmiş bir uygulamadır. FlyNet sayesinde Lufthansa yolcuları seyahatlerinin tüm aşamalarında kesintisiz iletişim olanağına sahip olacaklar ve uçakta veya havaalanında geçirecekleri zamanı değerlendirmek için havacılık alanında öncü nitelik taşıyan yepyeni olanaklara kavuşacaklar. “

Uçakta sunulan güçlü ve hızlı Internet bağlantısı sayesinde yolcular WLAN uyumlu dizüstü bilgisayarlar veya Internet erişimli cep telefonlarıyla sınırsız Internet olanaklarından yararlanacaklar. Geniş bant bağlantısı sayesinde yüklü dosya ekleri olan elektronik postalar dahi herhangi bir gecikme söz konusu olmaksızın gönderilip alınabilecek. İş adamları arzu ettikleri zaman firmalarının sanal ağına (Virtual Private Network) ulaşabilecekler. 2011 yılının ilkbaharından itibaren de dünya genelinde yaygın telefon standartları olan GSM ve GPRS teknolojileriyle veri iletişimine de olanak sağlanmış olacak. Cep telefonlarıyla SMS gönderilmesi veya iPhone ve PDA lar (örneğin BlackBerry) ile veri aktarımı da uçakta sunulacak iletişim seçenekleri arasında yer alıyor.

FlyNet hizmetinden yararlanmak çok kolay olacak. Yolcular uçağın her yerinde kablosuz Internet ulaşımına izin veren bilgisayar veya cep telefonlarıyla –Internet erişim olanağı sunan noktalarda olduğu gibi - rahatlıkla bağlantı kurabilecekler. Kısa süre sonra GSM veya GPRS uyumlu cihazlarla da bağlantı kurmak mümkün olacak. Arama motoru üzerinden otomatik olarak Lufthansa nın FlyNet portaline yönlendirme yapılacak. Söz konusu portalde sürekli güncellenen ekonomi, siyaset ve spor haberlerinin yanı sıra eğlence seçenekleri de yer alıyor. Yolcular Şubat 2011 den itibaren Alman Telekom şirketinin ücretli Internet paketini seçebilecek ve farklı ödeme olanakları hakkında bilgi alabilecekler. Internet kullanım bedeli kredi kartı ile ödenebileceği gibi, Roaming anlaşması olan operatörler üzerinden veya Miles & More ödül milleri kullanılarak da ödenebilecek. Bir saatlik Internet erişim bedeli 10.95 Euro veya 3.500 ödül mili, 24 saatlik Internet erişim bedeli ise 19.95 Euro veya 7.000 ödül mili olarak belirlendi. Yolcular 24 saatlik paketi Internet erişimi sunan tüm bağlantılı Lufthansa uçuşlarında ve havaalanlarındaki Lufthansa salonlarında da kullanabilecekler.

Yeni başlatılan uygulama FlyNet sistemiyle donatılmış olan tüm uçaklarda 31 Ocak 2011 tarihine kadar ücretsiz sunulacak.

Lufthansa tarifeli uçaklarda geniş bant Internet hizmetini ilk kez 15 Ocak 2003 tarihinde gerçekleştirmişti. Mayıs 2004 den başlayarak Lufthansa nın o dönem işbirliği içinde bulunduğu Connexion by Boeing in bu hizmeti sonlandırdığı 2006 yılı sonuna kadarki dönemde kablosuz Internet bağlantısı giderek daha yaygın hale geldi ve teknik açıdan güvenilirlik kazandı. 2006 yılı sonu itibariyle uzun menzilli seferlerde kullanılan 69 uçak FlyNet sistemiyle donatılmış bulunuyordu. Ayda 30.000 kullanıcıya ulaşan Lufthansa, Internet hizmeti sağlayan en büyük filoya sahip havayolu şirketi konumuna geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder