12 Temmuz 2009 Pazar

türkiye plaj rehberi

Modanın kalbi sahillerde atıyor. Peki kim, nerede, ne giyiyor? Deniz kenarında kaftan giymek şart mı? İkoncana dönüşmeden tatil yapılamaz mı? Sahil modasına yön veren plajlardan son durumu öğrendik.

Sıcaklar iyice bastırınca, modanın seyri de değişiyor. Bir kere şehirlerden sahil şeridine taşınıyor öncelikle. Kumaşlar inceliyor, renkler açılıyor. Magazin haberlerine bakacak olursanız kent modasından ödün vermeden süslenmeyi beceren ikoncanlar da mevcut. Ama giyimkuşam farkındalığı tatil ihtiyacının önüne geçenlere her plajda rastlayacaksınız diye bir şey yok. Denize gitmenin yolu topuklu sandaletler giyip, mayonun beline kemer takmaktan geçmiyor elbette. Sahil modası, gidilen plajın lokasyonuna, zeminine ve en önemlisi müşteri kitlesine göre değişiyor. Plaj modasına yön veren beach club'ları araştırdık ve bu yazın sahil modasının haritasını çıkardık. Bakın kim, nerede, ne giyiyor; hangi plajlarda neler ön plana çıkıyor? Bu yazıyı okumadan tatil alışverişine çıkmamanızı tavsiye ediyoruz.

ÇEŞME
Otto-Alaçatı

Kendi tişörtünü kendin yap!
Alaçatı'da yer alan Otto'nun müdavimleri, İstanbul'daki şubelerden farklı değil aslında. Rahatça eğlenmek isteyenler, giyimde de rahatlıktan yana elbette. Otto yetkilileri, plaj müdavimlerini tarif ederken "Herkesin kendine özgün bir stili var," yorumunu yapıyor. Yine de topuklu ayakkabılar ve ışıltılı, payetli kıyafetleri Otto'da görmeniz pek mümkün değil. Kadınlar mayo ve bikini üzerine daha çok kısa jean etek ile şortları tercih ediyor. Şile bezinden ve yemeni elbiseler de revaçta. Çiçek, hem mayobikinide hem de plaj kıyafetlerinde tercih edilen bir desen. Otto sahiline özgü bir diğer trend ise D-I-Y yani 'el yapımı' tişörtler. Şöyle ki; büyük beden (XL tercih nedeni) ve uzun bir tişört alınır, yakaları ve kolları, zevke göre kesilir. Daha sonra da bikini üzerine geçiriliverilir! Otto'da havlu kullanan da pek yok. İlla ki peştamal. Sandalet ve parmak arası terlikler, kadınlarda olduğu kadar erkeklerde de yaygınlaşmış. Plaj çantaları büyük veya neon renkli ya da desenli. Büyük olan bir diğer şeyse gözlük çerçeveleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder