12 Temmuz 2009 Pazar

Hilton Resort&SPA açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Muğla'nın Dalaman ilçesinde Türkiye'nin ilk Hilton Resort Oteli'nin açılışını yaptı.

Türkiye'nin ilk Hilton Resort Oteli, doğal güzellikleri ve tarihiyle dünyanın sayılı tatil beldeleri arasında yer alan Dalaman-Sarıgerme'de Göçay Turizm tarafından açıldı.

Ertuğrul Günay, açılışta yaptığı konuşmada, dünya turizm merkezlerinin yaptığı açıklamalara göre, 2008 yılında Türkiye'nin dünyanın en iyi 100 otelinin 39'una sahip olduğuna işaret etti.

Günay, ''Bu özelliğe sahip otel sayımızın bugün 41'e çıktığını düşünüyorum. Biz, devlet olarak bu tür yatırımlar yapan arkadaşlara destek olmaya çalışıyoruz. Bu otelin açılması bölgeye önemli katkılarda bulunacak'' dedi.

Hilton ile 2008 yılında anlaşan, proje sahibi ve aynı zamanda işletmesini yapacak Göçay Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Göçen ise popülaritesi ve gelen turist sayısındaki artış nedeniyle bölgeyi Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olarak gördüğünü bildirdi.

Törene, Muğla Valisi Ahmet Altıparmak ve Hilton Gelişmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Micheal Collini ve çok sayıda davetli katıldı.

Günay, açılış töreninin ardından otelde incelemelerde bulundu.

Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini; “Bu otel bizim için önemli bir dönüm noktası”

Toplantıda konuşan Hilton Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mike Collini, Hilton'un Türkiye'deki ilk resortu olan bu otelin kendileri için önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Aynı zamanda Avrupa'nın kilit noktalarında bulunan dünya standartlarında oteller portföyümüzü genişletme yolundaki bağlılığımızı da tekrar doğruluyor. Hilton'un Türkiye ile önemli bir bağı var. Kurucumuz Conrad Hilton, 50 yıldan daha uzun bir sure önce Avrupa'daki ilk otelimiz olan Hilton İstanbul'u açtı. Muhtemelen bir çoğunuzun da bildiği gibi bu otel aynı zamanda ülkenin ilk 5 yıldızlı uluslararası oteli olma özelliğini taşıyor. Bu nedendendir ki bugün burada şirket tarihinde bir ilke daha imza atılıyor olması şaşırtıcı değil.''

Hilton Dalaman Golf Resort ve Spa ile beraber bugün Türkiye'de yedi farklı yörede (Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Mersin ve Dalaman) 9 otel işlettiklerini anlatan Collini, bu nedenle de Türkiye'nin kendileri için bir başarı hikayesi olduğunu söylemekten çekinmediğini anlatarak, şunları söyledi:

''Ama büyüme burada durmayacak. Gelecekteki genişleme planlarımızda Türkiye bizim için bir öncelik teşkil ediyor ve görüyoruz ki kilit şehirlerde, merkezi bölgelerde ve resort alanlarında geniş markalar ailemizi tanıtmamız için birçok fırsat var. Özellikle ilgilendiğimiz resort bölgeler arasında Antalya, Bodrum, Çeşme ve Kuşadası bulunmakta. Geçtiğimiz 18 ay içerisinde imzaladığımız 13 yeni otel kontratı ile önümüzdeki iki sene içerisinde, Türkiye'deki varlığımız iki katından fazla artacak.

Bu demektir ki Türkiye uluslararası genişleme alanında bizim en başarılı pazarımız ve tüm otel grupları arasında önümüzdeki dönemde en fazla otelin açılacağı bölge. Bu sözleşmeler de gösteriyor ki bu heyecan verici dinamik pazarda her türlü fırsatı değerlendirmek için çalışıyoruz.

Uzun dönemde Türkiye turizminin sahip olduğu potansiyele inanıyoruz ve Sayın Ertuğrul Günay ve bakanlığının Türkiye'nin dünyaya tanıtımı konusunda gösterdiği emeği takdir ediyoruz.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder