12 Temmuz 2009 Pazar

Ağva Gezi Rehberi

Sessizliğin sesi, sakinliğin duruşu, huzurun büyüsü, Karadeniz'in yeşili, Göksu Nehri'nin mavisi... Şile'nin Ağva ilçesinde buluştu.Öyle bir yer düşleyin ki. Karşınızda Karadeniz' in hırçın dalgaları, arkanızda yeşilin her tonu... iki nehrin arasında kalmış bir yer olsun, düşlerinizi süsleyen.Ağva, Şile'nin sevimli ilçesi.

Yeni yeni keşfedilmeye başlayan bir yer, 4 mevsimi ayrı güzel ayrı özel. Yaz aylarında deniz keyfinize, 3 kilometrelik güzel plajında güneşlenmeyi ekleyebilir. Kış aylarında ise bir şömine başında sadece kendi kendinize kalabilirsiniz.

Bahar aylarının güzelliklerini de unutmamak gerek, şöyle üşütmeyen ama üzerinize de bir şey almadan çıkamayacağınız bahar akşamları vardır ya! İşte Ağva'nın keyfini bahar akşamlarında çıkartmak ayrı bir zevk olsa gerek.

Biraz miskinlik

Evet, Ağva miskinlik yapmak için gidilebilecek bir yer. Minderlerin üzerine uzanıp ya da bir hamakta ufak bir şekerleme yapabilmenin keyfini çıkarabileceğiniz bir yer. Telefondan, televizyondan her şeyden uzak kalmak istiyorsanız; "buraya gitmeye heveslenin". Eğer aradığınız çılgın bir gece hayatı, müzik sesleri eşliğinde dans etmekse size başka yerler önerelim.

Ağva’da eğlence hayatı; gece sahile vuran dalga sesleri eşliğinde, arkadaşlarınızla oturup bir kadeh şarap yudumlamanın keyfi olacaktır.

Biraz aktivite

Yattınız, uzandınız, keyif yaptınız, ruhunuzu dinlendirdiniz. Peki ya vücudunuzun sesi ne olacak?
Bu güzel doğada vücudunuza da güzel bir hediye vermek istemez misiniz? Bunun için biraz yürüyüşe ne dersiniz? Yeşilin her renginin bir arada toplandığı bu eşsiz yerde uzun yürüyüşlerle, keşfedilmemiş yerleri keşfedebilir, koşu yapabilir ya da bisiklete binebilirsiniz.

Ağva'da, Göksu Nehri'nde yapabileceğiniz birçok aktivite var. Motor ile güzel bir nehir turu yapabilir, kanoya binebilir, deniz bisikleti kiralayıp eğlenceli dakikalar yaşabilirsiniz.

Balık tutma meraklıları için ise çok güzel bir yer. Ağva, Karadeniz kıyılarında olduğu için çeşit çeşit balığı burada bulabilmeniz mümkün. İsterseniz nehirde ya da Karadeniz kıyılarında küçük bir oltayla balık tutabilir, isterseniz de bir kayık kiralayıp denize açılıp daha profesyonelce balık avlayabilirsiniz. Yalnız balık tutarken kayıkla açıldığınız denizin Karadeniz olduğunu unutmayın. Yanınızda balık tutmayı bilen profesyonel birilerinin olmasına özen gösterin.

Avcılık gibi bir hobiniz varsa; Ağva bu konuda da size kapıların açıyor. Birçok kuş çeşidi, çakal, tilki, yaban domuzu, sincap, kurt gibi av hayvanlarını burada bulabilirsiniz. Ama siz yinede hayvanların doğaya kattığı görsel güzellikleri izlemekle yetinin.

Ve unutmamanız gereken bir diğer şey ise; fotoğraf makinesi olmalı. Eğer yanınıza almayı unutursanız fazlasıyla üzülebilirsiniz. Bu keşfedilmemiş doğanın görüntülerinin ve burada yaşayacağınız güzel anların sonsuz kalması için fotoğraf makinenizi unutmayın.

Balık yemeyi sever misiniz?

Ağva'da yemek deyince ilk akla gelen tabii ki de balık olacaktır. Kendi tuttuğunuz balığı bir mangal partisinde pişirip yiyebilirsiniz. Ya da Göksu Nehri'nde yapacağınız bir tekne gezi sırasında nehrin üzerinde balık keyfi yapabilir. Ağva'nın şirin otellerinde konaklamasanız bile restoranlarının mönülerinden yararlanabilirsiniz. Nehir kıyılarında bulunan sevimli restoranlarda, bir yanda dalga sesleri, bir yanda ızgarada pişen balık cızırtılarıyla güzel bir ziyafet çekebilirsiniz. Balığın her çeşidini bulabileceğiniz Ağva'da yapacağınız tek şey afiyetle yemek yemek olacaktır.

Eğer balık yemekten hoşlanmıyorsanız aç kalmaktan korkmayın. Çevrede bulunan bir çok küçük büfede, otellerin restoranlarında ve özellikle kır lokantalarında damak tadınıza uygun birçok yiyecek bulabilirsiniz.
Ağva'da ki restoranların fiyatları konusunda endişelenmenize gerek yok! bütün restoranların mönüleri ve fiyat listeleri, giriş kapılarında belirtilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder