12 Temmuz 2009 Pazar

butik oteler

Tatil köyleri ile otellerin kalabalığından sıkılan ama 5 yıldızlı otel konforunda tatil geçirmek isteyenler, son yıllarda butik otellere yönelmeye başladı.

Butik oteller, ilginç mimari tarzları, özgünlükleri ve sundukları imkanlarla tatilinde farklılık arayanlara çeşitli alternatifler sunuyor.

Sakin bir ortamda ama 5 yıldızlı otel kalitesinde tatil
yapmak isteyenlere hitap eden bu oteller, Kültür ve Turizm Bakanlığının yönetmeliği çerçevesinde açılabiliyor. Bakanlık, bu otellere, ''işletme ve servis yönünden üstün standart ve yüksek kalitede olması, deneyimli veya konusunda eğitimli personel bulundurması ve kişiye özel hizmet verebilmesi'' durumunda izin veriyor. Mimari tasarımı, dekorasyon ve kullanılan malzemesi yönünden özgünlük arz etmesi gereken bu tesisler az sayıda odayla hizmet sunuyor.

Bu otellerde genel olarak şu özellikler yer alıyor:

''Modern, reprodüksiyon, antika gibi özelliği olan mobilya ve malzemeler ile tefriş ve dekorasyon, beş yıldızlı otel odaları için belirlenen nitelikleri taşıyan konforlu odalar, kapasiteye yeterli kabul holü, kahvaltı salonu, oturma salonu, alakart lokanta, 24 saat oda servisi, odalara müşteri tarafından seçilen en az bir günlük gazetenin servis edilmesi.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder